Foto: Val 202

>>Glasujte tu!<<

Kandidati so:

  • Saša Matko, predsednica sekcije medicinskih sester in babic pri Zbornici zdravstvene in babiške nege, ki je aktivno sodelovala pri vpisu babištva na seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Izročitev listine je uradno zapečatila vpis babištva na Unescov seznam, hkrati pa Slovenijo zavezuje k boju za javno zdravstvo, varnost žensk in reproduktivne pravice. (SMS z geslom VAL1 na 1919)
  • Oto Pestner, legenda slovenske zabavne glasbe, ki je v svoji karieri nastopil na okoli 10 tisoč koncertih, izdal prek 45 solističnih albumov, še enkrat toliko s skupino New Swing Quartet, prek 30 z Alpskim Kvintetom, kot skladatelj, aranžer, producent in izvajalec pa je sodeloval pri več kot 5 tisoč skladbah. Je prejemnik Zlate piščali za življenjsko delo. (SMS z geslom VAL2 na 1919)
  • Maruša Zorec, ena najvidnejših slovenskih arhitektk, ki se večinoma posveča prenovi prostorov in stavb kulturne dediščine ter intervencijam v historične ambiente. Med njenimi najodmevnejšimi deli sta prenovi Plečnikove hiše in Švicarije v Ljubljani. Za svoj mednarodno prepoznan in cenjen arhitekturni opus je prejela prestižno evropsko priznanje, arhitekturno medaljo Heinrich Tessenow 2024. (SMS z geslom VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).