V drugi aprilski oddaji smo gostili skupino Grrizli Madams in predstavili njeno novo ploščo z naslovom »Sntntn«.

Prvemu  uradnemu studijskemu  zapisu (EP-ju) je posavsko-osrednjeslovenski trio Grrizli Madams v četrtek, 12. aprila 2012, uradno dodal prvi dolgometražec »Sntntn«. Na plošči je devet skladb. Posneli so jih ob koncu leta 2011 in v  začetku leta 2012 v studiu Negligence.

Skupina Grrizli Madams je začela delovati leta 2003. Štirje člani so med letoma 2003 in 2005 ustvarjali in igrali thrash in death metal na odrih različnih domačih klubov.

Po triletnem mirovanju je skupina Grrizli Madams ponovno stopila na slovensko glasbeno prizorišče. Zasedba se je spremenila iz kvarteta v trio.  Njeni člani so: kitarist Matej Hočevar, bobnar  Gašper Prus in baskitarist Miha Vodušek. Ustvarjajo instrumentalno glasbo – stoner  metal.»Nekaterim je bil bolj všeč stari material, nekaterim je bliže novejši … to, kar ustvarjamo zdaj, nam ta čas bolj ogreje srce,« pravijo člani tria Grrizli Madams. Svoje avtorske skladbe so posneli v studiu Negligence in septembra 2010 so izšle na EP-ju »V vrtincu vsemogočnega miru« (ZARŠ).

V glasbenem ustvarjanju se trio na novi plošči v primerjavi z EP-jem manj posveča raztegljivi in zasanjani formi, in se ukvarja z razgibano in dinamično ritmiko, od grobih kitarskih akrobacij, do nežnih ritmičnih podlag in obratno. Novost na plošči so tudi spremljajoči vokali, ki se sicer pojavijo le na štirih skladbah.

Koncertna predstavitev plošče »Sntntn«(ZARŠ – Založba Radia Študent) je bila v Gala Hali v AKC-ju Metelkova mesto v Ljubljani – na dan izida plošče – v  četrtek, 12. aprila.

Predtem so ploščo »Sntntn«  člani skupine Grrizli Madams predstavili v oddaji Na piedestal v sredo, 11. aprila, na Valu 202.

Jolanda Fele